Malta

 Golden Bay
 Mellieha Bay
 Paceville
 Qawra

 Sliema
 St. Julian's


Kort

Seværdigheder

Vejr og Klima
 

 

 

Sliema

Sliema var oprindeligt en lille fiskerby, men er nu Maltas største by. Den er dermed også større end hovedstaden Valletta, der ligger 7-8 kilomter syd for Sliema.

Byen ligger på en halvø og har derfor en lang kystlinje. Store dele af den er en flot promenade med restauranter, caféer, legepladser, springvand m.m. Hejen vejen bag denne lange promenade løber vejen Tower Road.

Langs Tower Road ligger mange af Sliemas bedste hoteller og fashionable lejlighedskomplekser. Adskillige af hotellerne er fire-stjernede, men også Malta bedste hotel, det fem-stjernede luksushotel The Palace, ligger her.

Sliema er kendt for sine shoppingmuligheder og trækker folk til fra hele øen. Der tilbydes alt lige fra maltesiske specialiteter som sølv, keramik, mundblæst glas og lædervarer til designertøj. De mere eksklusive butikker er koncentreret i området 'The Ferries'.

Strande ved Sliema
Sliema har det meste, men ikke en flot en lang sandstrand. Mellem Sliema og St. Julian's er der dog en lille sandstrand, kaldet Balluta Bay Beach.

De fleste bader i stedet fra den lange klippestrand langs 'Tower Road', hvor der også er vandsportsaktiviteter og to store poolområder. Klipperne her er flade og det går an at solbade på dem. Vandet er rent og krystalklart.

Restauranter og natteliv
Stort udbud af restauranter, herunder mange gode fiskerestauranter. De fleste af verdens køkkener er repræsenteret og skal det gå hurtigt finder man også mange af de kendte fastfood-restauranter.

Fiskerestauranten 'Ristorante Furnia' bliver af mange betragtet som Sliemas bedste restaurant. Nationalretten på Malta, kanin-ragout, serveres i mange steder.

Nattelivet i Sliema står ikke tilbage for noget. Byen har mange barer, musiksteder og diskoteker. Det er også muligt at komme en tur på kasino.

Seværdigheder og aktiviteter
Fra kajen omkring vejen 'The Strand' er det muligt at komme på forskellige bådture, f.eks. til hovedstaden Valletta.

Samme sted findes en af Maltas bedste udsigter, nemlig udsigten til befæstningerne og kirkekuplerne over Vallettas havn, Marsamxett.

Sliema er en flot by med gode shoppingmuligheder, men kulturelle seværdigheder er en mangelvare. Dem finder man dog kun nogle kilometer væk i hovedstaden Valletta.
 

  Sliema

Sliema Malta

 


Kort over Sliema

 

 

 
 

Privacy policy