Malta Kort

Kort over Malta

Malta kort – overblik over den skønne og populære ø

Er du i færd med at planlægge en rejse til Malta? Her finder du information og Maltas geografi og vigtige byer og områder, som du bør kende til, inden du rejser til den pragtfulde ø i syd. Bliv klogere gennem dette skriftlige kort over Malta.

Om Maltas beliggenhed

Malta er et selvstændigt land, som ligger placeret i Middelhavet syd for Italien og øst for Tunesien. På Malta bor der lidt over en halv million mennesker. Øen er mindre end Bornholm, og er dermed en lille perle i det sydlige Middelhav. Maltas hovedø er den, der er mest kendt. Derudover findes to små øer, som også hører under Maltas rige, de kaldes Gozo og Comino. På øen findes der mange smukke steder, som både indebærer byer og naturområder.

Byer på Malta

Herunder vil vi forsøge at beskrive et kort over Malta gennem fire forskellige områder.

Det nordlige Malta

I det nordlige Malta finder du byer so Mellieha, Saint Paul’s Bay og Naxxar. De tre byer er alle populære og ligger placeret tæt på det smukke hav, som Malta er omgivet af. Alle byerne er af ældre dato, og har smuk arkitektur, hyggelige gader og lækre delikatesser på gadehjørnerne. Om Naxxar bør det nævnes, at byen ligger smukt placeret på en spids mod havet, her findes ældre bygninger og en hyggelig havn.

Det sydlige Malta

I det sydlige Malta findes der interessante byer som Birzebbuga, Zurrieq og Qrendi. Birzebbuga har den lækreste strand med turkisblåt vand og lyst sand. Byen har et farverigt bybillede og stranden som samlingspunktet for lokale og turister. Zurrieq er et unikt sted at besøge. Byen er en gammel, lille flække, som ligger placeret ud til vandet, højt på en klippe. Gå en tur i de gamle gader eller nyd en sejltur på vandt. Qrendi er smuk med sin arkitektur og maleriske beliggenhed til kysten.

Det vestlige Malta

I vest støder du på byer som Mgarr, Rabat-Malta og Mdina. Mgarr er gammel og smuk, og er et besøg værd. Rabat-Malta byder på de mest charmerende og unikke gader, som bør opleves. Mdina ses smukt i horisonten med sin høje, antikke borg, som skyder majestætisk i vejret.

Det østlige Malta

I øst finder du hovedstaden Valletta, byen Saint Julian, byen Marsascala og flotte kyster. I Valletta finder du alt fra moderne faciliteter til antikke gader og henrivende stemning. Saint Julian er smuk, lys og unik. Med stranden i centrum og havet i fokus er der dømt charme og hygge i havnebyen. Marsascala er med sin lange fjord smuk og enestående i sit udtryk. Den milde by byder på ægte sydlandsk charme.

Lige meget hvor du tager hen på Malta, vil du opleve en spændende variation af flotte byer, gammel arkitektur og lækre strande.

rejser malta

Rejser til Malta

Malta byder på kulturelle oplevelser, smukke naturlandskaber og fantastiske badeområder. Står du og familien overfor at planlægge den kommende ferie, er den populære solskinsø i

Alt om Malta