Besøg Maltas største by Sliema

sliema

Besøg Maltas største by Sliema

Oprindeligt var Sliema en lille og stille fiskerby, men i dag er det Maltas største by. Den overgår endda hovedstaden Valletta, der ligger cirka 8 kilometer fra storbyen.

Sliema ligger på en halvø, og byen har derfor en lang kystlinje. Langs vandet kan du gå ture på den anlagte promenade, der er flankeret af hyggelige caféer, spændende restauranter og flotte pladser.

Et summende byliv

Byen Sliema er kendt som en af de bedste shoppingbyer på Malta. Her strømmer både turister og maltesere til for at købe smukt maltesiske håndværk i keramik, mundblæst glas og sølv. Du finder også mange designerbutikker, der er koncentrerede i området kaldet The Ferries.

Når det bliver mørkt, åbner byens mange barer og natklubber. Byen er derfor rig på liv både dag og nat, hvis du holder af et summende byliv.

Frisk fisk og spændende restauranter

Som tidligere fiskerby er det intet under, at der findes et utal af fantastiske fiskerestauranter i Sliema. Restauranten Ristorante Furnia bliver betragtet som den bedste fiskerestaurant i byen.

Er du ikke så vild med fisk, så serverer mange af byens restauranter også Maltas nationalret: kaninragout.

Du kan dog finde mad fra hele verden i storbyen, der byder på alt fra lokal frisk fisk til de internationale fastfood-kæder.

Bad i det kølende Middelhav

Du kan hoppe i det svalende Middelhav fra de mange klippestrande, der løber langs kystlinjen. De bedste af byens hoteller ligger på Tower Road, der løber parallelt med promenaden.

Langs Tower Road ligger den mest brugte badestrand, hvor de flade klipper fungerer fint som plads til solbadning. Der er også to pools og mulighed for at deltage i vandsportsaktiviteter såsom dykning i det krystalklare hav.

Vil du gerne dyppe tæerne i sand, skal du tage til den lille anlagte sandstrand Balluta Bay Beach, der ligger mellem Sliema og St. Julians. Her kan du gå til via promenaden og samtidigt nyde udsigten.

Gå på opdagelse fra Maltas største by

Selve byen Sliema er et rigtig godt udgangspunkt, hvis du vil tage på udflugter til nogle af Maltas smukkeste steder. Selve byen byder ikke på de store seværdigheder, men du kan let tage fra byen og ud.

Når du bor i Sliema er det oplagt at tage på tur til Valletta, Maltas hovedstad. Du kan tage på bådtur fra kajen The Strand til Valletta og få en smuk oplevelse fra havsiden. I hovedstaden er der masser af spændende historie og seværdigheder at besøge.

Måske du også kan lide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt om Cypern