Malta Vejr

Vejret på Malta

cypern vejret

Før I bestiller hotel og fly, kan det få stor betydning for jeres ferie, at I er bekendt med vejret på Malta på forskellige tidspunkter af året.

Jeres ønsker og behov for ferien eller kulturrejsen vil influere på, hvornår på sæsonen det vil være mest ideelt at rejse til Malta.

Er det sol, ferieidyl og afslapning, der er formålet, kan perioden i højsommeren være at foretrække. Er det derimod natur og kulturoplevelser, der er jeres ferieønsker, kan det være en god idé at vælge forår eller efterår.

Værd at vide om klimaforholdene på Malta

I gennemsnit er der 3.000 timer med høj sol på Malta. Det er dette, der gør øen eftertragtet og populær, når der planlægges solferie.

Malta har et subtropisk klima, der giver solgaranti i den lange sommer. Klimaet har ikke kun mental værdi for turister og besøgende. Det varme vejr har positiv betydning for planter og blomster.

Malta har masser af frodige naturområder med imponerende vegetation.

Forårs- og efterårsmånederne minder i stor træk om gode, danske somre. Her sniger temperaturerne sig op på omkring 20-25 grader, og badevandet vil være omkring 15 grader varmt.

Det subtropiske klima omkring Malta gør, at I kan rejse afsted til ferieøen fra april til oktober og få de dejlige ferieoplevelser.

Der er masser af parker og smukke naturområder at gå på opdagelse iblandt på Malta. Middelhavsøen er på UNESCO’s liste over verdensarvsområder. Klimaet er med til at berige naturen, der har givet øen sin bevaringsværdige status.

Middelhavsklima, der giver tempererede forhold

Malta nyder godt af at være placeret i Middelhavet, der byder på varme og tørre somre. I Middelhavet er klimaet nogenlunde stabilt, og derfor kan I forvente stor forudsigelighed hele sommeren igennem.

Dagene er solrige, og der forekommer kun få regnvejrsdage.

De varmeste måneder er juni, juli, august og september. Her ligger temperaturerne på 28-31 grader.

Har I planer om at tage på en afslappende solskinsferie, er det oplagt at rejse i højsæsonen.

De høje dagtemperaturer smitter af på havvandet. Vandtemperaturerne ligger på omkring 23 grader i de varme sommermåneder.

Fra december til april vil dagtemperaturerne være på omkring 15-19 grader. På dette tidspunkt af året vil vejret på Malta være mere ustabilt. Det er i vinterhalvåret, det regner mest på solskinsøen.

Har I planer om at tage på en aktiv ferie med vandring, kan det være rart og komfortabelt at rejse i april, maj, oktober eller november. Her vil dagene byde på temperaturer omkring 20-23 grader.

Måned Dagstemperatur Nattemperatur Vandtemperatur Solskinstimer
Januar 14°c 10°c 16°c 7 Timer
Februar 14°c 10°c 15°c 9 Timer
Marts 16°c 11°c 15°c 10 Timer
April 18°c 13°c 16°c 11 Timer
Maj 21°c 16°c 18°c 12 Timer
Juni 26°c 20°c 22°c 13 Timer
Juli 29°c 23°c 25°c 13 Timer
August 29°c 24°c 26°c 12 Timer
September 26°c 22°c 26°c 11 Timer
Oktober 23°c 19°c 24°c 9 Timer
November 19°c 15°c 21°c 8 Timer
December 15°c 12°c 18°c 7 Timer
rejser malta

Rejser til Malta

Malta byder på kulturelle oplevelser, smukke naturlandskaber og fantastiske badeområder. Står du og familien overfor at planlægge den kommende ferie, er den populære solskinsø i

Alt om Malta